Psychosomatische fysiotherapie Rotterdam

Als u fysieke klachten heeft die mogelijk door de geestelijke gesteldheid niet goed herstellen, kan psychosomatische fysiotherapie helpen om weer een goede balans tussen geest en lichaam te krijgen. Er zit een belangrijke relatie tussen hoe we ons voelen en hoe dit van invloed is op ons lichaam. Als we bijvoorbeeld veel stress of spanning hebben, kan dit ervoor zorgen dat het lichaam uit balans raakt. En klachten minder goed herstellen. We vertellen u hier graag alles wat u moet weten over psychosomatische fysiotherapie Rotterdam.

Wat is psychosomatische fysiotherapie?

Psychosomatische klachten zijn klachten die vaak voorkomen uit spanning en stress. Ze kunnen soms zelfs onbegrepen zijn. De klachten kunnen voortkomen uit bijvoorbeeld een hoge werkdruk of een emotionele gebeurtenis zoals relatieproblemen of het verliezen van iemand. Doordat uw weerstand afneemt, zowel lichamelijk als geestelijk, kunnen de klachten ontstaan.

Psychosomatische therapie Rotterdam

Als u bijvoorbeeld vermoeid bent zonder dat hier een verklaring voor is of last heeft van onverklaarbare pijnklachten, kan mogelijk psychosomatische therapie helpen. De psychosomatische therapeut zal een behandeling voorstellen die erop gericht is om het verstoorde evenwicht tussen lichaam en geest weer in balans te brengen. Er is dus niet alleen aandacht voor het lichaam, ook uw geest wordt bij de behandeling betrokken. Bent u in Rotterdam of omgeving woonachtig? Dan kunt op zoek gaan naar een specialist voor psychosomatische fysiotherapie Rotterdam.

Behandeling psychosomatische fysiotherapie Rotterdam

Net als eigenlijk bij elke andere behandeling van een specialist, is eigen inzet belangrijk. Er wordt u geleerd hoe u meer balans kunt vinden. Natuurlijk wordt er stilgestaan bij de oorzaak van de klachten en ontvangt u handvatten om een mogelijke terugval te voorkomen. Uw actieve inzet om bijvoorbeeld gedragsverandering te stimuleren om anders met uw klachten om te gaan en voor het verkrijgen van inzicht en bewustwording is dan ook onmisbaar.

Psychosomatische fysiotherapie Rotterdam

Voor psychosomatische fysiotherapie Rotterdam kunt u terecht bij fysiotherapie praktijk Leuvehaven. In onze praktijk willen we u de best mogelijk zorg bieden. Binnen ons team hebben we ook een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in psychosomatische fysiotherapie. Als u vragen heeft over de behandeling of hoe psychosomatische fysiotherapie u kan helpen, kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met onze praktijk. Wij zijn telefonisch bereikbaar op (010) 411 12 05, natuurlijk kunt u ook altijd een mail sturen naar info@fysiotherapie-leuvehaven.nl. Onze praktijk is centraal gelegen aan Blaak 24 in Rotterdam. Dus als u in (de omgeving van) Rotterdam woont en op zoek bent naar een specialist, horen we graag van u. Wilt u weten of psychosomatische fysiotherapie Rotterdam vergoed wordt door uw verzekeraar? Dan kunt u het beste uw polisvoorwaarden erop na kijken. Of contact opnemen met uw zorgverzekeraar. In principe wordt psychosomatische fysiotherapie uit het aanvullende pakket vergoed.