Fysiotherapie vergoeding 2022: alle informatie

Als u voor een behandeling naar een fysiotherapeut gaat, wilt u vooraf mogelijk weten wat dat kost. En moet u dit zelf betalen of wordt er vanuit uw zorgverzekering (een gedeelte) vergoed? We vertellen u graag alles wat u moet weten over fysiotherapie vergoeding 2022.

Fysiotherapie vergoeding 2022: wat wordt er vergoed?

Over het algemeen geldt dat fysiotherapie vergoed wordt vanuit de aanvullende verzekering. In enkele gevallen wordt het echter (deels) vanuit de basisverzekering vergoed. Wij geven graag een overzicht van fysiotherapie vergoeding 2022. Dit is echter indicatief. Wij raden u altijd aan uw verzekeringspolis na te kijken om te zien wat de vergoedingen zijn die uw zorgverzekeraar biedt. Natuurlijk kunt u ook altijd contact opnemen met uw zorgverzekeraar voor meer informatie. In veel gevallen is een aanvullende verzekering aan te raden voor fysiotherapie vergoeding 2022.

Eigen risico bij fysio vergoeding?

Houd er verder rekening mee dat u mogelijk te maken heeft met een eigen risico. Deze zult u eerst moeten voldoen, voordat u volledige vergoeding ontvangt als dit van toepassing is. Het gaat hierbij om behandelingen die door de basisverzekering gedekt worden. Bij behandelingen uit de aanvullende verzekering geldt het eigen risico niet voor de fysiotherapie vergoeding 2022.

Fysio vergoeding 2022 voor volwassenen

Soort behandeling

Dekking basisverzekering

Algemene behandeling fysiotherapeut Alleen vergoed vanuit aanvullende verzekering
Fysiotherapie bij chronische aandoening* Vergoeding op basis van indicatie
Fysiotherapie bij COPD Afhankelijk van de ernst worden diverse behandelingen vergoed
Fysiotherapie bij knie of heup artrose Ja
Fysiotherapie bij urineverlies Ja, eenmalig wordt een aantal behandelingen vergoed
Fysiotherapie bij etalagebenen Ja
Fysiotherapie bij etalagebenen Ja, de behandelingen die nodig zijn
Fysiotherapie na Corona Ja

Fysiotherapie vergoeding 2022 bij chronische aandoeningen

Er is een lijst opgesteld waar (chronische) aandoeningen en aangeboren afwijkingen worden aangegeven waarvoor de fysiotherapie op basis van een indicatie vergoed wordt. Het gaat hierbij om aandoeningen die van invloed zijn op de gezondheid van een persoon zoals een aandoening aan het ruggenmerg, een spierziekte of bijvoorbeeld een whiplash. Bekijk hier ook de gehele lijst met aandoeningen.

Contact met zorgverzekeraar

Voor fysiovergoeding 2022 is het belangrijk dat de zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten met de zorgaanbieder, in dit geval de fysiotherapeut. Het kan anders namelijk voorkomen dat u toch (een deel van) de rekening zelf moet betalen. U kunt dit navragen bij de praktijk voor fysiotherapie.
Fysiotherapie Leuvehaven heeft met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over de vergoeding. Als deze in aanmerking komen voor vergoeding natuurlijk.

Verwijzing nodig?

Normaal gesproken heeft u ook geen verwijzing van de huisarts of een specialist nodig om een afspraak bij de fysiotherapeut te maken. U kunt dit ook altijd navragen bij uw zorgverzekeraar. In het geval de fysiotherapie vergoeding 2022 om een aandoening gaat die op de lijst met (chronische) aandoeningen staat, moet er wel een indicatie worden gegeven door een specialist.

Zorgverzekeraars kunnen jaarlijks hun voorwaarden voor vergoedingen aanpassen. Het is dus aan te raden om regelmatig na te gaan wat er in uw zorgverzekeringspakket inbegrepen zit als het gaat om fysiotherapie vergoeding 2022. Als u hier vragen over heeft, kunt u natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen, of rechtstreeks met uw zorgverzekeraar.