Medische 
Fitness

Medische fitness

Kennis en advies

”Wij helpen u sporten en bewegen op de manier die bij u past.”

Verantwoord bewegen bij Fysiotherapie Leuvehaven

Op een verantwoorde manier sporten en bewegen. Dat is wat medische fitness inhoudt. Onze fysiotherapiepraktijk in Rotterdam heeft gespecialiseerde fysiotherapeuten en bewegingsspecialisten in dienst. Met hun kennis en adviezen helpen zij u sporten en bewegen op de manier die bij u past.

Medisch sporten bij Fysiotherapie Leuvehaven

Een groot voordeel van onze praktijk in Rotterdam is dat wij beschikken over een centrum speciaal ingericht voor medische fitness. U sport hier op afspraak en onder begeleiding van een van onze gediplomeerde fysiotherapeuten. Wij beschikken over een goed uitgeruste fitnessruimte en kleedkamers met een douche. De nieuwe fitnessapparatuur in onze fitnessruimte is van het merk MATRIX.

En u hoeft geen fysieke klachten te hebben om bij ons te trainen. Wij bieden onze diensten aan voor iedereen die resultaat wilt boeken en daarbij goede begeleiding wenst. Bij ons kunt u dagelijks trainen in een rustige omgeving en onder persoonlijke begeleiding van fysiotherapeuten. Zij zijn er om u te helpen en ondersteunen met hun uitgebreide kennis en ruime ervaring.

Medische fitness is op een verantwoorde manier sporten en bewegen. U kunt hier dagelijks trainen onder persoonlijke begeleiding.

Kosten medische fitness

  • 1x per week begeleid trainen €39,50 per maand
  • 2x per week begeleid trainen €79,00 per maand
  • 1 keer per week onbegeleid en 1 keer per week begeleid trainen €55,50 per maand
  • Strippenkaart voor 10 keer per maand met begeleiding €107,50
  • Onbegeleid trainen binnen praktijkuren €30,- per maand
  • Inschrijfgeld intake €25,00

U kunt bij Fysiotherapie Leuvehaven geen contract afsluiten voor korter dan 3 maanden. Wilt u vooruitgang boeken met fitness dan heeft u zeker 3 maanden training onder begeleiding nodig.

Fysiotherapeutische behandeling

Bij instroom vanuit behandeling met fysiotherapie in onze praktijk betaalt u geen inschrijfgeld voor de medische fitness.

Intake voor medische fitness

De intake vindt plaats in onze fysiotherapiepraktijk in Rotterdam. Tijdens het intakegesprek wordt door de fysiotherapeut of bewegingsexpert samen met u gekeken naar uw doel(en). Daarna wordt de training samen met u in kaart gebracht. Eventuele blessures en zwakke plekken worden besproken en wanneer noodzakelijk verder onderzocht. Er worden dan een aantal andere basistesten bij u gedaan. Tijdens het intakegesprek krijgt u uitleg over de werking van de fitnessapparatuur en uw beginniveau wordt vastgesteld. Daarom verzoeken we u om sportkleding, sportschoenen en een handdoek mee te nemen.

Evaluatie

De resultaten en de trainingen worden iedere drie maanden met u besproken. Zo nodig worden de doelstellingen en de training aangepast. Vanzelfsprekend kunt u in de tussentijd ook met al uw vragen terecht bij onze professionele begeleiders van het medische fitnesscentrum.

Afspraak maken

U kunt bij ons een afspraak maken met, maar ook zonder verwijsbrief van uw arts.

Eerste afspraak

Bij de eerste afspraak vragen we u een geldig legitimatiebewijs en uw verzekeringspasje mee te nemen. We houden altijd rekening met uw wensen in de behandeling.

De eerste afspraak bestaat uit een anamnese (intakegesprek) en een lichamelijk onderzoek waarbij we uw gezondheidsprobleem en hulpvraag zo goed mogelijk in kaart brengen. Soms is er ook nog tijd om u de eerste adviezen, oefeningen of een stukje therapie te geven.