Naar de fysiotherapeut

Tijdens de eerste afspraak aan de fysiotherapeut worden uw klachten doorgenomen en wordt u onderzocht. Meestal worden er ook meteen een aantal oefeningen besproken die u thuis zult moeten gaan uitvoeren. Bij voorkeur consequent, want dan is de kans op verbetering het grootst.

Dat is de fysiotherapie die we allemaal wel kennen. Maar wist u dat er binnen één fysiotherapie praktijk vaak meerdere behandelmogelijkheden zijn?

Manuele therapie is geschikt voor pijnklachten

Wellicht heeft u al eens gehoord over manuele therapie, maar wat is dit nu eigenlijk? Manuele therapie is geschikt voor pijnklachten, die samengaan met het slechter kunnen bewegen van één of meerdere gewrichten. De manueel therapeut is dus gespecialiseerd in klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen. Met speciale trainingsadviezen leert u hoe u de gewrichten door middel van spieren kunt beheersen. Daarnaast geeft de manueel therapeut goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Verschil fysiotherapie en manuele therapie

Bij stijfheid en belemmeringen in de wervelkolom of gewrichten, met name bij de armen en benen, zal de therapeut u eerder manuele therapie adviseren. Dit is vaak het geval bij problemen van de hardere delen, met name de wervelkolom. Gaat het echter om oefenen van kracht, coördinatie en conditie en problemen die te maken hebben met spieren, pezen, kapsels en banden, dan zal in de regel het advies fysiotherapie zijn.

Voordelen manuele therapie

Vanzelfsprekend wilt u zich zo snel mogelijk beter voelen en van de pijn af zijn. Wanneer u een gewricht slecht kunt bewegen, of daar pijn bij heeft, kan manuele therapie dus uitkomst bieden. Het voordeel van manuele therapie is dat de effecten vaak direct merkbaar zijn: u voelt al vrij snel een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van de pijn.

Kies voor een deskundige fysiotherapie praktijk

Natuurlijk wordt u eerst onderzocht om te bekijken welke behandeling het beste bij uw klachten past. Kies dus altijd voor een professionele fysiotherapie praktijk waar ze meerdere behandelmethoden aanbieden. Met het juiste advies, bent u namelijk sneller van uw klachten af en dat is toch precies wat u wilt?

Fysiotherapie praktijk Leuvehaven biedt naast fysiotherapie ook manuele therapie. Neem nu contact op voor meer informatie of een eerste afspraak!