Fysiotherapie aan huis Rotterdam

Een fysiotherapeut aan huis kan erg welkom zijn. Bij bepaalde klachten is het voor u lastig om uit huis te komen, of is het zelfs verplicht om niet te bewegen. Fysiotherapie aan huis in Rotterdam is een goede uitkomst voor dit soort ernstige klachten. Lees hieronder de voordelen, voorwaarden en mogelijkheden voor u.

Voordelen fysiotherapie aan huis

Het grootste voordeel van fysiotherapie aan huis is natuurlijk dat u de deur niet uit hoeft. Bij bepaalde klachten moet u zo min mogelijk bewegen en soms kán u zelfs niet eens bewegen. Doordat u niet de deur uit hoeft, wordt het genezingsproces zo min mogelijk verstoord. Een tweede voordeel van behandeld worden in uw eigen huis, is dat dit vertrouwd voelt. Het is dan makkelijker om uw verhaal te doen en vragen te stellen als u ergens over twijfelt. U kunt helemaal uzelf zijn. Een derde en laatste voordeel, is dat het drempelverlagend werkt voor u om oefeningen zelfstandig te herhalen. U leert deze namelijk direct in uw eigen omgeving. Daarbij kan de fysiotherapeut dingen in uw omgeving aanwijzen die voor verstoring van het genezingsproces kunnen zorgen.

Voor wie de fysiotherapeut aan huis komt

Een huisbezoek kost veel tijd en is daarom alleen beschikbaar voor mensen die het écht nodig hebben. Fysiotherapie aan huis in Rotterdam is dus niet voor alle klachten mogelijk. Een aantal voorwaarden voor fysiotherapie aan huis in Rotterdam zijn:
  • Door uw klachten is thuisblijven noodzakelijk of;
  • U bent niet in staat om naar de praktijk te komen wegens mobiliteit of;
  • Het is kort na een ongeluk of operatie en;
  • U heeft een verwijzing van de dokter en;
  • U woont relatief dichtbij de praktijk.
Het is niet altijd ideaal voor de fysiotherapeut om aan huis mensen te behandelen. Dit, omdat daar minder materialen beschikbaar zijn en geen behandeltafel aanwezig is. Soms brengt de fysiotherapeut oefenmateriaal vanuit de praktijk mee, maar verder bent u afhankelijk van de objecten in huis. Als u zeker wilt weten of de fysiotherapeut bij u aan huis kan komen, kunt u telefonisch contact opnemen. Wij staan u dan graag te woord.

Fysiotherapie aan huis vergoeding

Wanneer u in aanmerking wilt komen voor een vergoeding voor fysiotherapie aan huis van de zorgverzekering, dan is een verwijsbrief van de dokter ook noodzakelijk.

Fysiotherapie zit tegenwoordig vaak niet meer in het basispakket. Alleen voor jongeren onder de 18 en mensen met een chronische aandoening staat in de wet, dat een aantal behandelingen door de zorgverzekering moet worden gedekt.

Zoek dus van te voren goed uit welk zorgverzekeringspakket u heeft en of dit fysiotherapie aan huis dekt.

Fysio aan huis in Rotterdam

Fysiotherapie aan huis heeft dus een aantal voordelen, maar ook een aantal voorwaarden. Voor ernstige klachten kunnen wij bij u thuis komen voor behandeling. Ons doel van fysiotherapie aan huis is om ervoor te zorgen dat u weer zelfstandig leert bewegen. Heeft u een verwijsbrief van uw arts en wilt u een afspraak maken, of twijfelt u toch of u in aanmerking komt? Neemt u dan gerust contact met ons op voor een afspraak of meer informatie.