Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie in Rotterdam heeft het doel om door middel van advies, begeleiding en training diverse doelgroepen te helpen sportblessures te genezen of te voorkomen, sportprestaties te verbeteren of chronische klachten te verlichten. De sportfysiotherapie in Rotterdam is dus niet alleen voor sporters die een sportblessure hebben opgelopen. Ook voor mensen met een chronische aandoening, beginnende sporters die op zoek zijn naar motivatie en begeleiding of ouderen en kinderen bij wie sport een onderdeel is van therapie.

Sportfysiotherapie Rotterdam voor sporters

In de meeste gevallen komen sporters bij ons langs voor fysiotherapie omdat ze een blessure hebben opgelopen. De sporters die bij ons komen zijn zowel recreatieve- als professionele sporters. Maar ook mensen die een blessure op een andere manier hebben opgelopen dan door sport zijn welkom. Tijdens de sportfysiotherapie in Rotterdam zal u advies, begeleiding en oefeningen krijgen die de blessure helpen genezen. Daarnaast ontvangt u trainingsadvies zodat blessures in de toekomst voorkomen kunnen worden. Ook leert u hoe u de juiste lichaamsdelen kunt trainen die u nog wel kunt belasten. De meest voorkomende blessures die wij behandelen:

  • Knieblessures
  • Handblessures
  • Schouderblessures
  • Voetblessures
  • Verzwikte enkel
  • Tenniselleboog
  • Beenblessures zoals zweepslag.

Fysiotherapie Rotterdam voor chronische aandoening

Mensen met een chronische aandoening kunnen hun kwaliteit van leven verbeteren door meer te bewegen en te sporten. Bij de sportfysiotherapie in Rotterdam krijgt u passende begeleiding om te sporten en bewegen. Samen met u wordt bekeken welke sporten of oefeningen u kunt oppakken, welke intensiteit u aankan en met welke frequentie u gaat beginnen.

Begeleiding om te starten met sporten

Wilt u starten met sporten? Bijvoorbeeld op advies van uw huisarts of diëtiste? Ook dan kunt u langskomen bij uw fysio in Rotterdam. Wij motiveren u graag om te starten met bewegen. Hierin wordt u professioneel begeleid, zodat u de oefeningen en sporten op de juiste manier uitvoert. Dit is erg belangrijk om blessures te voorkomen.

Aan de slag met sportfysiotherapie Rotterdam

U kunt zelf direct een afspraak maken voor fysiotherapie door ons te bellen op 010 4111205. Het kan ook mogelijk zijn dat uw arts u doorverwijst naar onze praktijk. Als eerste wordt er een intakegesprek gepland. In dit gesprek bespreken we uw klachten, doelen en mogelijkheden. Vervolgens zal er een kort lichamelijk onderzoek plaatsvinden om uw lichamelijke situatie goed in kaart te brengen. Aan de hand van het onderzoek en uw doelen, zal er in overleg met u een behandelplan opgesteld worden.

Tijdens de fysiotherapie zal u voornamelijk oefeningen uitvoeren die u vervolgens zelfstandig thuis kunt oppakken om zo uw doelen te bereiken.

Voor meer informatie of om een afspraak te plannen neem dan contact met ons op. U kunt ons bellen via 010 4111205 of een e-mail sturen naar: info@fysiotherapie-leuvehaven.nl