Sportfysiotherapie Rotterdam

Sportfysiotherapie Rotterdam: hulp bij uw sportblessure.
Heeft u last van een sportblessure? Dan kan een fysiotherapeut uitkomst bieden. Bij Fysiotherapie praktijk Leuvehaven zijn we onder meer in sportfysiotherapie gespecialiseerd. Wij helpen u bij sport gerelateerde klachten aan een voorspoedig herstel en geven graag tips voor het voorkomen van blessures.

Sportblessures: wat is er te onderscheiden?

Sportblessures komen in allerlei vormen voor. Elke sport heeft namelijk een ander effect op het lichaam. De blessures kunnen voortkomen uit het sporten zelf, een verkeerde houding of door het gebruik van verkeerd materiaal, zoals de schoenen. Zo hebben mensen die voetballen sneller last van een enkelblessure of een blessure aan de knie. Hardlopers van middelbare leeftijd zullen gevoeliger zijn voor een zweepslag. En volleyballers kunnen te maken krijgen met bijvoorbeeld een verzwikte enkel. Golfers daarentegen zullen eerder een elleboog blessure ervaren. Vervelende blessures, waar u liever zo snel mogelijk vanaf bent. Bent u op zoek naar een specialist voor sportfysiotherapie Rotterdam? Wij helpen u graag verder.

Sport fysio Rotterdam

U kunt in onze praktijk een afspraak maken met een gespecialiseerde sport fysiotherapeut. Deze kijkt graag naar uw klachten als sporter en zal hiervoor een gepersonaliseerd behandelplan opstellen. Hierbij kijken we niet alleen naar de huidige blessure, maar ook hoe die ontstaan is. Het uitgangspunt is natuurlijk dat u weer volop kunt sporten, op het niveau dat gewenst is. En dat een nieuwe blessure voorkomen wordt. Voor het behandelen van uw sportblessure maakt de fysiotherapeut gebruik van revalidatie- en behandelmogelijkheden die onze moderne praktijk te bieden heeft.

Snel van uw blessure af

Voor sportfysiotherapie Rotterdam neemt u contact op met onze praktijk! Deze is centraal gelegen in de stad. U vindt ons in gezondheidscentrum De witte Keizer aan de Vissersdijk 223. Voor het maken van een afspraak kunt u op maandag en woensdag tussen 07.30 – 21.00 uur en op dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 07.30 – 17.00 uur contact met ons opnemen. Wij zijn via de mail bereikbaar op info@fysiotherapie-leuvehaven.nl, of u kunt ons bellen op (010) 411 12 05.

Hoe kan een sportblessure voorkomen worden?

Er zijn verschillende zaken die u zelf kunt doen om te proberen een sportblessure te voorkomen. Het is belangrijk aandacht te besteden aan onder meer uw sportuitrusting. Door bijvoorbeeld geschikte schoenen en kleding te dragen en bescherming als dat nodig is voor de sport, kunt u vele blessures voorkomen. Ook zijn de warming up en cooling down belangrijk. En natuurlijk is het goed om uw training langzaam op te bouwen. Als u niet eerder heeft hardgelopen, is het niet aan te raden om ineens een wedstrijd van 10 kilometer te gaan rennen. Mogelijk merkt u tijdens het sporten dat er spieren zijn die minder ontwikkeld zijn. U kunt dan ook kijken welke oefeningen u kunt doen om uw spieren te versterken. Luister goed naar uw lichaam tijdens het sporten!