Dry Needling Rotterdam: alles wat u moet weten

Dry Needling is een nieuwere behandelingsmethode die is overgekomen uit Canada. Het is speciaal bedoeld voor spierklachten die langer aanhouden. Dry Needling richt zich op triggerpoints waarbij spieren worden aangeprikt, zodat die zich daarna langdurig kunnen ontspannen. Op deze manier kan uw fysiotherapeut chronische spierklachten verhelpen.

Veelgestelde vragen over Dry Needling Rotterdam

Bij Fysiotherapie Praktijk Leuvehaven ontvangen we regelmatig vragen over Dry Needling. En dat is heel logisch, aangezien het voor veel mensen een relatief nieuwe manier van behandelen is. We zetten daarom graag een aantal veelgestelde vragen mét antwoorden voor u op een rij.

Is Dry Needling hetzelfde als acupunctuur?

Nee, het zijn twee verschillende behandelingen. Bij Dry Needling wordt er in principe 1 naald gebruikt. Hiermee worden spieren kortdurend behandeld. Bij klassieke acupunctuur daarentegen wordt met meerdere naalden gewerkt die ook enige tijd in het lichaam blijven zitten. Ook is de plek waar de naalden geprikt wordt verschillend. Waar bij acupunctuur gekeken wordt naar energetische punten, wordt er bij Dry Needling in spierverhardingen geprikt.

Waar kan ik terecht voor Dry Needling Rotterdam?

Voor Dry Needling in Rotterdam kunt u ook bij Fysiotherapie Praktijk Leuvehaven terecht. Onze praktijk is centraal gelegen in Gezondheidscentrum De Witte Keizer aan de Vissersdijk 223 in Rotterdam. Wij zijn goed bereikbaar met zowel de auto (voor de deur vindt u parkeerplaatsen) als op de fiets, lopend of met het Openbaar Vervoer.

Hoe werkt een behandeling voor Dry Needling in Rotterdam?

Als u bij ons komt voor Dry Needling Rotterdam zullen we tijdens een gesprek en door middel van een onderzoek van uw lichaam natuurlijk uw klachten zo goed mogelijk in beeld krijgen. Hierbij staan natuurlijk de spierklachten centraal. Welke spieren zijn de mogelijke veroorzaker van de klachten? Waar zitten spierverhardingen in de spieren? We kijken hierbij naar het geheel van spieren. Als duidelijk is waar de klachten precies zitten en hoe we deze met Dry Needling in onze praktijk in Rotterdam kunnen verhelpen, starten we een behandeltraject.

Merk ik iets van Dry Needling?

Het is een logische vraag of Dry Needling pijn doet. In principe voelt u er niets van als het naaldje wordt ingebracht. Wel kunt u een soort kramp ervaren als het juiste triggerpoint wordt aangeprikt. Dan zal de spier zich namelijk even kort aanspannen. Daarna zal de spier zich echter direct ontspannen. Hij wordt soepeler en dit zorgt ervoor dat u makkelijker kunt bewegen. Ook kan de pijn direct al minder zijn.

Wat gebeurt er na een behandeling?

Het kan zijn dat de spieren die tijdens Dry Needling Rotterdam zijn behandeld zwaar en vermoeid aanvoelen. Normaal gesproken duurt dit maar kort. Ook kan het zijn dat u het wat warm krijgt of extra gaat transpireren. Dit zijn allemaal normale verschijnselen die snel weer zullen verdwijnen. Natuurlijk geven we u ook adviezen om te zorgen dat u de verbeterde situatie kunt behouden. Ook kunnen oefeningen voor thuis deel uitmaken van de vervolgbehandeling.

Met welke klachten kan Dry Needling Rotterdam helpen?

Chronische spierklachten zoals (lage) rugklachten, problemen met de nek als ook hoofdpijn en RSI zijn vaak goed met Dry Needling te behandelen. In onze praktijk voor Dry Needling Rotterdam kunnen we de knopen behandelen en helpen dat de spieren ontspannen.

Heeft u nog vragen over dry needling of wilt u direct een afspraak maken voor dry needling Rotterdam? Neemt u dan gerust contact op met onze praktijk. Maandag tot en met woensdag zijn wij tussen 07.00 – 21.00 open, op donderdag en vrijdag tussen 07.00 – 17.00 uur. U kunt ons bereiken op (010) 411 12 05 of een mail sturen naar info@fysiotherapie-leuvehaven.nl.

Wij kijken graag hoe we uw spierklachten kunnen verhelpen!