Heb ik van de huisarts een fysiotherapie verwijzing nodig?

Heb ik van de huisarts een fysiotherapie verwijzing nodig?

Een veelgehoorde vraag is of een fysiotherapie verwijzing nodig is van bijvoorbeeld de huisarts of een specialist. In de meeste gevallen is dit niet noodzakelijk! Heeft u een blessure of klachten waarbij u denkt dat de fysiotherapeut u kan helpen? Dan kunt u rechtstreeks contact opnemen en een afspraak maken voor een intake gesprek. Er zijn echter enkele uitzonderingen. Als u met een aandoening van de chronische lijst een afspraak wilt maken, zult u een indicatie nodig hebben om voor vergoeding in aanmerking te komen.

“In de meeste gevallen heeft u geen fysiotherapie verwijzing nodig om een afspraak te kunnen maken!”

Afspraak fysio zonder huisarts verwijzing

Waar voor 2006 een fysiotherapie verwijzing nodig was, kunt u vanaf januari 2006 rechtstreeks een afspraak bij de fysiotherapeut maken. Een groot voordeel is dat u niet eerst langs de huisarts of een specialist hoeft en dus direct terecht kan. Helemaal als u voor een praktijk kiest waar geen wachtlijsten zijn. Bij Fysiotherapie Leuvehaven helpen we u in de meeste gevallen direct en werken we zonder wachtlijsten.

Fysio zonder verwijzing: de juiste behandeling?

Het kan zijn dat u niet zeker weet of fysiotherapie voor uw klachten of blessure de juiste behandeling is. En zonder eerst langs de huisarts te gaan, kan die dat niet voor u beoordelen. Daarom zal de eerste afspraak bij de fysiotherapeut in het teken staan van een intake. Hierbij wordt gekeken welke behandeling het best aansluit bij uw klachten. U kunt daarna normaal gesproken direct met de behandelingen beginnen.

Contact met de huisarts

Ondanks dat u dus geen fysiotherapie verwijzing nodig heeft van de huisarts, is het wel aan te raden uw huisarts op de hoogte te brengen dat u behandelingen ondergaat. Zo is uw arts op de hoogte van uw lichamelijke gesteldheid. Natuurlijk kunt u voordat u een afspraak maakt bij een fysiotherapeut ook altijd langs uw dokter gaan voor advies. En deze kan u natuurlijk voorzien van een doorverwijzing als hij dat nodig vindt. Tot slot nog een tip! Wij raden u aan altijd uw zorgpolis te checken om daarin terug te vinden welke behandelingen vergoed worden van de fysiotherapeut en onder welke voorwaarden. Zo weet u zeker dat uw behandeling vergoed wordt zonder dat er een fysiotherapie verwijzing nodig is. Natuurlijk kunt u ook altijd contact opnemen met onze praktijk voor advies.