Tips voor zelfmanagement van schouderpijn

Tips voor zelfmanagement van schouderpijn

Naast schouderfysiotherapie zijn er een paar dingen die u kunt doen om schouderpijn te beheersen. Hieronder volgen enkele tips voor zelfmanagement van schouderpijn:

 • Rust: Een pauze nemen van activiteiten die schouderpijn veroorzaken kan helpen om de ontsteking te verminderen en de schouder te laten genezen.
 • IJs: IJs aanbrengen op de schouder kan de pijn en zwelling helpen verminderen.
 • Warmte: Warmte toepassen op de schouder kan helpen de spieren te ontspannen en de circulatie te verbeteren.
 • Rekken: het rekken van de schouderspieren kan de flexibiliteit en het bewegingsbereik verbeteren.
 • Houding: Het handhaven van een goede houding kan helpen de druk op het schoudergewricht te verminderen en de pijn te verminderen.
 • Aanpassing van activiteiten: Het aanpassen van activiteiten om de druk op de schouder te verminderen kan helpen de pijn te verminderen en het herstel te verbeteren.

Wanneer moet u professionele hulp zoeken bij schouderpijn?

Als uw schouderpijn ernstig is of aanhoudt ondanks zelfbehandeling, is het raadzaam professionele hulp te zoeken. Fysiotherapie leuvehaven kan uw aandoening beoordelen en een behandelplan opstellen om de pijn te verminderen en de kracht en mobiliteit van de schouder te verbeteren.

Verschillende soorten fysiotherapie voor de schouder

Er zijn verschillende soorten fysiotherapie voor de schouder. Hieronder volgen enkele veel voorkomende vormen van schouderfysiotherapie:

 • Manuele therapie: Manuele therapie is een vorm van fysiotherapie die hands-on technieken gebruikt om de pijn te verminderen en de mobiliteit te verbeteren.
 • Therapeutische oefeningen: Therapeutische oefeningen zijn gespecialiseerde oefeningen om het bewegingsbereik, de flexibiliteit en de kracht te verbeteren.
 • Echografie: Echografie is een vorm van behandeling die geluidsgolven gebruikt om pijn en ontsteking te verminderen.
 • Elektrische stimulatie: Elektrische stimulatie is een vorm van behandeling die elektrische stroom gebruikt om pijn te verminderen en genezing te bevorderen.
 • Massagetherapie: Massagetherapie is een vorm van behandeling waarbij massagetechnieken worden gebruikt om pijn te verminderen en de doorbloeding te verbeteren.

Een gekwalificeerde schouderfysiotherapeut vinden

Bij het zoeken naar een schouderfysiotherapeut is het belangrijk om er een te vinden die gekwalificeerd en ervaren is. Wij zijn gekwalificeerde fysiotherapeuten. Neem contact op om meer te horen over onze ervaring, kwalificaties en behandelmethoden.

Inzicht in de kosten van schouder fysiotherapie

De kosten van schouderfysiotherapie kunnen variëren, afhankelijk van het type behandeling en de duur van het behandelplan. In sommige gevallen kan de verzekering de kosten van fysiotherapie dekken. Het is echter belangrijk om bij uw verzekeraar na te vragen wat gedekt wordt.

Conclusie

Fysiotherapie voor de schouder kan de pijn verminderen, de mobiliteit verbeteren en patiënten helpen hun vroegere activiteitenniveau weer te bereiken. Het is belangrijk om een gekwalificeerde schouderfysiotherapeut te vinden en inzicht te krijgen in de kosten van schouderfysiotherapie. Daarnaast zijn er een aantal zelfmanagementtechnieken die kunnen helpen de schouderpijn te verminderen en het herstel te verbeteren. Als u schouderpijn ervaart, is het belangrijk om professionele hulp te zoeken. Met behulp van schouderfysiotherapie kunt u het potentieel van uw schouder ontsluiten en weer de activiteiten ondernemen waar u van houdt.