Hoe werkt kaakfysiotherapie?

Hoe werkt kaakfysiotherapie?

Bij kaakfysiotherapie worden verschillende technieken gebruikt om de spieren en gewrichten van de kaak aan te pakken. Deze technieken kunnen bestaan uit oefeningen om de mobiliteit van de kaak te verbeteren, manuele therapie om pijn en ontstekingen te verminderen en voorlichting over de juiste houding en uitlijning van de kaak. Door samen te werken met een deskundige fysiotherapeut kunt u een persoonlijk behandelplan opstellen dat gericht is op uw specifieke behoeften en doelen.

Soorten fysiotherapie voor de kaak

Er zijn veel verschillende soorten kaakfysiotherapeutische technieken die kunnen worden gebruikt om kaakpijn te behandelen, waaronder:

 • Myofascial Release Myofascial Release is een vorm van manuele therapie waarbij zachte druk wordt uitgeoefend op de spieren en zachte weefsels van de kaak. Dit kan helpen om spanningen los te laten en pijn en ontstekingen te verminderen.
 • Triggerpointtherapie Bij triggerpointtherapie wordt druk uitgeoefend op specifieke punten van de kaak om de spanning weg te nemen en de pijn te verlichten.
 • Oefeningen Kaakoefeningen kunnen de beweeglijkheid verbeteren en de pijn verminderen. Uw fysiotherapeut kan verschillende oefeningen aanbevelen, zoals kaakstrekkingen en versterkende oefeningen.
 • Correctie van houding en uitlijning Het verbeteren van uw houding en kaakuitlijning kan helpen de pijn te verminderen en de functie te verbeteren. Uw fysiotherapeut kan u voorlichting geven over de juiste houding en uitlijning, en oefeningen geven om u te helpen een goede houding te handhaven.

Voordelen van kaakfysiotherapie

Er zijn veel voordelen aan kaakfysiotherapie, waaronder:

 • Niet-invasieve behandeling Kaakfysiotherapie is een niet-invasieve behandeling waarvoor geen operatie of medicijnen nodig zijn.
 • Verminderde pijn en ontsteking Door de spieren en gewrichten van de kaak aan te pakken, kan kaakfysiotherapie de pijn en de ontsteking helpen verminderen.
 • Verbeterde functie Kaakfysiotherapie kan de mobiliteit en functie van de kaak helpen verbeteren, waardoor het makkelijker wordt om te eten, te spreken en te slapen.
 • Persoonlijke behandeling Elke patiënt is uniek en kaakfysiotherapie kan worden aangepast aan uw specifieke behoeften en doelen.

Wie kan baat hebben bij kaakfysiotherapie?

Kaakfysiotherapie kan nuttig zijn voor iedereen die last heeft van kaakpijn, ongeacht de oorzaak. Het is vooral effectief voor mensen met TMJ, tandenknarsen of andere kaakgerelateerde aandoeningen. Als u last heeft van kaakpijn, is het de moeite waard om kaakfysiotherapie als behandelingsoptie te overwegen.

Veelgestelde vragen over kaakfysiotherapie

 • Hoe lang duurt het voordat kaakfysiotherapie werkt? Hoe lang het duurt voordat u resultaat ziet van kaakfysiotherapie, hangt af van de ernst van uw aandoening en uw individuele reactie op de behandeling. Sommige patiënten zien al na een paar sessies verbetering, terwijl anderen enkele weken of maanden behandeling nodig hebben.
 • Is kaakfysiotherapie pijnlijk? Kaakfysiotherapie hoeft niet pijnlijk te zijn. Uw fysiotherapeut zorgt er samen met u voor dat u zich tijdens de behandeling op uw gemak voelt.
 • Wordt kaakfysiotherapie door de verzekering vergoed? Veel verzekeringen vergoeden kaakfysiotherapie. Informeer bij uw verzekeraar wat door uw verzekering wordt gedekt.

Conclusie

Als u last heeft van kaakpijn, is het belangrijk dat u zich laat behandelen. Kaakfysiotherapie is een veilige en effectieve optie die de pijn kan verminderen en het functioneren kan verbeteren. Wij zijn deskundige in kaakfysiotherapie. Wij kunnen voor u een persoonlijk behandelplan ontwikkelen dat gericht is op uw specifieke behoeften en doelen. Zeg vaarwel tegen uw kaakpijn en hallo tegen een gezondere, gelukkigere u met kaakfysiotherapie.

Lees hier meer over kaakfysiotherapie