Manuele therapie Rotterdam

Vanzelfsprekend wilt u zich zo snel mogelijk beter voelen en van de pijn af zijn. Wanneer u een gewricht slecht kunt bewegen, of daar pijn bij heeft, kan manuele therapie uitkomst bieden. De effecten van manuele therapie zijn namelijk vaak direct merkbaar: u voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van de pijn.

Informeer eens naar manuele therapie bij uw fysiotherapeut in Rotterdam.

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is geschikt voor pijnklachten, die gepaard gaan met het slechter kunnen bewegen van een gewricht of meerdere gewrichten.
Een master manueel therapeut heeft zich gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van patiënten met klachten van de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen. Hij koppelt wetenschappelijk onderzoek aan de dagelijkse praktijk en biedt op deze manier de best mogelijke behandeling.

Wat doet een manueel therapeut?

De manueel therapeut kan door middel van speciale trainingsadviezen de patiënt leren zijn gewrichten door middel van spieren te beheersen.

Klachten die behandeld worden zijn:

  • Hoofd- en nekpijn die gepaard kunnen gaan met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom.
  • Nek- en schouderklachten die uitstralen tot in de armen.
  • Klachten hoog in de rug met rib- en borstpijn.
  • Artrose van de heup.
  • Lage rugklachten, eventueel met uitstralende pijn naar de benen.
  • Bepaalde vormen van duizeligheid die opgewekt wordt door het bewegen van de nek en kaakklachten eventueel gecombineerd met nekklachten.

Verschil fysiotherapie en manuele therapie

Naast fysiotherapie bieden wij dus ook manuele therapie in Rotterdam aan. Maar wat is nu het verschil? Bij stijfheid en belemmeringen in de wervelkolom of gewrichten, met name armen en benen adviseren wij meestal manuele therapie. Dit is vaak het geval bij problemen van de hardere delen, met name de wervelkolom. Als het echter gaat het om oefenen van kracht, coördinatie en conditie en problemen die te maken hebben met spieren, pezen, kapsels en banden zal ons advies in de regel fysiotherapie zijn. Vanzelfsprekend wordt u eerst onderzocht en vervolgens adviseren wij welke behandeling het meest geschikt is.
Omdat manuele therapie valt onder fysiotherapie maakt dit voor de vergoedingen vanuit uw zorgverzekering niet uit.

Waarom manueel therapeut bij Leuvehaven in Rotterdam?

Al onze manueel therapeuten in Rotterdam zijn opgeleid volgens de laatste wetenschappelijke inzichten en volgen regelmatig cursussen om hun kennis op peil te houden.

Naast het toepassen van deze technieken bestaat het behandelprogramma van een manueel therapeut verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Maak een afspraak voor een intake gesprek als u wilt weten of manuele therapie in Rotterdam bij onze fysiotherapie praktijk Leuvehaven uitkomst kan bieden voor uw specifieke klachten.