Sportfysio
therapie

Sportfysiotherapie
Sportfysiotherapie

Verantwoord bewegen

”Wij richten ons ook op het voorkomen van blessures in de toekomst.”

Wat is sportfysiotherapie?

Fysiotherapie Leuvehaven biedt ook sportfysiotherapie aan voor de preventie en behandeling van sportgerelateerde klachten en sportblessures. Wij weten hoe een lichaam reageert bij fysieke inspanning en hoe een blessure kan ontstaan. Onze fysiotherapeuten behandelen de actieve sporter, maar ook kinderen en ouderen zijn bij onze praktijk in Rotterdam aan het goede adres.

Sportfysiotherapie helpt voor de preventie en behandeling van sportgerelateerde klachten en sportblessures.

Voorkomen en behandelen van blessures

Een gerichte behandeling richt zich op het herstel van blessures. Ook kan de training worden ingezet om juist andere lichaamsdelen sterker te maken. Onze therapeuten geven advies op maat en geven tips, zodat blessures in de toekomst voorkomen kunnen worden. Heeft u mooie doelen in het vooruitzicht, zoals het lopen van een marathon of andere uitdagingen? Dan begeleiden onze specialisten u naar het behalen van dat doel.

Sport als therapie

In sommige gevallen is sporten juist nodig als onderdeel van een therapie. Bijvoorbeeld voor kwetsbare doelgroepen. Onze specialisten hebben alle kennis in huis om u hierbij goed te ondersteunen. Er zijn diverse andere sportzorgprofessionals die dan ook hulp kunnen bieden

Wat doet een sportfysiotherapeut?

Sportblessures en sportgerelateerde klachten aan alle spieren kunnen worden behandeld door de sportfysiotherapeut. De meest voorkomende klachten zijn aan de knie, de enkel en de schouders. De therapeut richt zich op het herstel, maar ook op het voorkomen van blessures in de toekomst.

Onze sportfysiotherapeuten werken intensief samen met sportartsen, sportmasseurs en arbo-artsen indien nodig. Ook is er overleg met uw trainer of de fysio van uw sportvereniging als die wens er is. Belangrijk is, dat wij u als sporter behandelen. Wij merken dat het gesprek over sportblessures hierdoor vaak makkelijker en laagdrempeliger is.

Bent u van plan om een zware fysieke inspanning te doen. Dan kan een sportfysio helpen om u daar op de juiste manier op voor te bereiden.

Vergoeding van de zorg

Uw behandeling door een van onze sportfysiotherapeuten komt voor vergoeding in aanmerking.

Afspraak maken

U kunt bij ons een afspraak maken met, maar ook zonder verwijsbrief van uw arts.

Eerste afspraak

Bij de eerste afspraak vragen we u een geldig legitimatiebewijs en uw verzekeringspasje mee te nemen. We houden altijd rekening met uw wensen in de behandeling.

De eerste afspraak bestaat uit een anamnese (intakegesprek) en een lichamelijk onderzoek waarbij we uw gezondheidsprobleem en hulpvraag zo goed mogelijk in kaart brengen. Soms is er ook nog tijd om u de eerste adviezen, oefeningen of een stukje therapie te geven.